Veelgestelde vragen

Autoverzekering

1. Wat is er verzekerd met de autoverzekering?

Een WA verzekering is wettelijk verplicht als je een auto bezit. Veroorzaak je een ongeluk met je auto en de andere partij heeft hierdoor schade, dan ben jij aansprakelijk voor de schade. De WA verzekering dekt de financiële gevolgen van deze aansprakelijkheid. Met de WA verzekering ben je niet verzekerd voor schade aan je eigen auto. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om schade aan je eigen auto ook te verzekeren.

Naast de verplichte WA verzekering kun je kiezen uit twee dekkingen:
  • Met de WA Beperkt Casco verzekering is de schade aan je auto beperkt verzekerd. Dit geldt voor schade veroorzaakt door onder andere brand, storm, bliksem en diefstal.
  • Met de WA Volledig Casco verzekering is ook schade verzekerd die je zelf veroorzaakt aan je auto.
Verder kun je kiezen voor aanvullende dekkingen:
  • pechhulp
  • ongevalleninzittendenverzekering
S.O.S. International (S.O.S.) maakt onderdeel uit van de autoverzekering. Bij een ongeval helpt de S.O.S. je, bijvoorbeeld voor het vervoer van je auto en/of inzittenden naar een locatie naar keuze. In het buitenland wordt je naar de (oorspronkelijke) eindbestemming gebracht.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

2. In welke landen ben ik verzekerd met de autoverzekering?

Het dekkingsgebied van de autoverzekering is begrensd. De verzekeringsdekking geldt voor de landen die op je groene kaart staan.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

3. Hoe kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

Het kan gebeuren dat je je autoverzekering wilt opzeggen. Dat kan via de online verzekeringsmap.

Na opzegging van je verzekering krijg je automatisch een 'verklaring schadevrij rijden' mee. Deze verklaring is één jaar geldig. Je schadevrije jaren worden ook digitaal geregistreerd in de database die wordt gebruikt door alle autoverzekeraars.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

4. Is er een eigen risico, en zo ja hoe hoog?

Standaard heb je geen eigen risico als:
  • Herstel van schade plaatsvindt door A.A.S.
  • Alleen de vervuilde bekleding van je auto, ontstaan bij het vervoer van personen die bij een ongeval gewond zijn geraakt, moet worden hersteld.
  • Je hulpverlening krijgt bij schade en/of vergoeding van bepaalde kosten, zoals een noodzakelijke hotelovernachting(en) in het buitenland voor de inzittende van je auto.
In sommige gevallen heb je wel een eigen risico. 
  • € 65,- als je een ruit door ruitbreuk laat vervangen door Autotaalglas.
  • € 150,- als je een ruit door ruitbreuk laat vervangen door een andere ruithersteller dan Autotaalglas.
  • € 150,- als herstel van schade niet of niet door ABS Autoherstel wordt gedaan.
Dit eigen risico geldt niet bij diefstal, verduistering, totaalverlies of als de gebeurtenis in het buitenland plaatsvindt en wij redelijkerwijs niet van je kunnen verlangen dat je de schade door ABS Autoherstel laat herstellen.

Is dit een antwoord op uw vraag?  

5. Wat gebeurt er met schade aan medische spullen die in mijn auto liggen?

Schade aan (para)medische spullen die in je auto liggen en voor je beroep noodzakelijk zijn is meeverzekerd. We vergoeden de dagwaarde tot maximaal € 2.500,- per gebeurtenis bij beschadiging door een ongeval of diefstal uit de auto. Ook als je auto alleen WA is verzekerd.

Is dit een antwoord op uw vraag?